Adress

Repslagargatan, Norrköping

Status

Pågående

Storlek

198 studentlägenheter

Lokal 1: 178 kvm
Lokal 2: 155 kvm
Lokal 3: 60 kvm
Lokal 4: 34 kvm
Lokal 5: 41 kvm

Lägenhetstyp Antal Boyta
1 Rok 95 18 kvm
1 Rok 5 21 kvm
1 Rok 94 25 kvm
1 Rok 4 30 kvm

Green Building

Öhman Arkitekter

Studentbostäder i Norden AB

Våra projekt / Ankarstocken Norrköping

Ankarstocken Norrköping

Projektet omfattar cirka 198 studentbostäder med ett antal lokaler mot gatan för att främja stadslivet samt en gemensam takterrass och innergård.
De mindre lägenheterna kommer att inrymmas med platsbyggd och effektiv förvaring från golv till tak. Alla lägenheter har ett rum och kök och eget badrum. Köken är utrustade med kombinerad kyl och frys, spis med ugn och diskbänk. I hallen finns även goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Gemensam tvättstuga finns på varje våningsplan. Samtliga lägenheter har även franska balkonger eller uteplats för lägenheter på bottenvåningen.

Projektet kommer att påbörjas under kvartal 4, 2021 och färdigställas till sommaren 2023.

placeholder_500

Kommunen

Norrköpings Kommun

Norrköpings stad utvecklas och de arbetar för att främja de sociala interaktionerna i staden. Norrköping ska vara en integrerad och blandad stad där människan är i fokus. Man vill bevara de kulturhistoriska värdena och man vill förvalta dem och framtida projekt på innovativa sätt. Nya bostäder ska i första hand tillkomma genom förtätning och återanvändning av ianspråktagen mark. Planering av nya bostäder ska vara samordnat med den befintliga satsningen av offentlig transport, för att främja hållbart levande.

Norrköping är Sveriges nionde största stad och är idag en mycket omtyckt studentort. Norrköping är en stad i förvandling och kommunens vision och mål för staden 2035 är att öka folkmängden till 175 000 invånare. Även som studentstad ska Norrköping fortsätta att växa och utvecklas, attrahera fler studenter och få fler att stanna kvar och arbeta i regionen. Kommunens vision och mål för staden 2035 är även att öka antalet studerande till 10 000 studenter. Vi ser med glädje framåt att kunna tillföra Norrköping fler prisvärda studentbostäder i hög kvalitet i citynära lägen.

Idé, Förstudie
Planbesked
Detaljplan
Samråd
Granskning
Antagande
Laga kraft
Bygglovansökan

information

Repslagargatan, Norrköping

  • Projektet ligger i centrala Norrköping med närhet till service, shopping, restauranger och bra kommunikationer.

Relaterade projekt